Sunday, April 26, 2009

Thank You Seven...

Ad sorg pemuda ni. Dia baru je reti ckp bhs Inggeris. Perkataan yg dia tau, hanyalah :

Its ok, nevermind ;
Thank You ;
One, two, three, four, five, six, seven ;
Bye-bye.


Pada suatu hari, pemuda ni bergegas utk ke tmpt keje, smbil membawa beberapa brg. Tbe2, die trlanggar sorg mat salleh. Abes jtuh sume brg2 pemuda tu. Mat salleh tu pun tlg angkat brg2 yg jtuh tu.


Pemuda : ( Inilah peluangku utk menunjukkan kehebatanku speaking ingeris ) katanya dlm hati.

Mat Salleh : Oh, I'm Sorry.

Pemuda : It's ok, nevermind. Thank you.

Mat Salleh : Thank you too.

Pemuda : ( Hmm.. Lpas two, mesti three ) Thank you three.

Mat Salleh : ( Hairan ) What for?

Pemuda : ( Hmm.. Four.. Four, five ) Thank you five.

Mat Salleh : Are you sick?

Pemuda : ( Alamak! Lpas six.. seven, pstu aku dh tak tau dh.. kne cbut lah.. ) sambil mengambil barang2nya dan trus brgegas, pemuda tu pun jerit dari jauh, THANK YOU SEVEN! BYE-BYE!






-THE END-


*Pengajaran dr cte ni.. klau dh xreti ckp inggeris, xyah la brlagak pndai nk speaking..
Hahahahah.. xD

3 comments:

meera said...

Ahahah terasa aku ;P

haziq said...

bkan kau la.. kau kn pandai bi.. :)

meera said...

banyak la kau pandai, aku tengok kamus dulu duhh

Muahaha